Elektrische Terrasheaters


Of lees verder over Elektrische Terrasheaters

Elektrisch

Niets is zo gezellig als heerlijk kunnen ontspannen in je tuin of op het terras met een heerlijk glas wijn. Alleen of met vrienden, met buren lachen, praten ..en plotseling, wordt het te koud en is het voorbij met die leuke en gezellige momenten.

Dit hoeft tegenwoordig niet meer. Je terras of balkon kun je nog steeds lekker warm en comfortabel houden als het koud en donker is. Elektrische terrasheaters bieden namelijk gezellige warmte op koude momenten waardoor je het buitenseizoen gemakkelijk kunt verlengen.

Wat zijn elektrische terrasheaters?

Elektrische terrasheaters zijn slimme verwarmers die voornamelijk warmte uitstralen in de vorm van onzichtbare infrarode straling. Deze straling verwarmt de lucht niet, maar voornamelijk het oppervlak waarop de straling valt. Zelfs met wind en koude temperaturen blijf je voelen dat een elektrische terrasheater je comfortabel kan verwarmen.

Een elektrische terrasheater verwarmt bijna onmiddellijk, nadat deze is ingeschakeld. Deze verwarmers zijn zeer efficiënt: 86 procent van de toegevoerde elektrische energie wordt omgezet in warmte. Om warmteverlies te voorkomen en daarmee energie te besparen, bevindt zich aan de achterzijde van de verwarmingsspiralen een reflectieplaat. Deze fungeert als een spiegel, die de stralingsbundel terugkaatst, waardoor deze uitsluitend gebundeld in de voorzijde van de kachel verschijnt. Hierdoor wordt de warmtestroom heel gelijkmatig verdeelt.

Veiligheid

Tijdens het gebruik van een elektrische terrasheater kan het gloeilichaam een temperatuur van enkele honderden graden Celsius bereiken. Daarom zijn elektrische kachels altijd voorzien van roosters, die zijn ontworpen om direct contact met één van de verwarmingselementen en staven te voorkomen en zodoende brandwonden te vermijden. Daarnaast zijn moderne elektrische terrasverwarmers ook uitgerust met een automatische uitschakeling.

Voordelen terrasheatersWat zijn de voordelen van elektrische terrasheaters?

  • Met een elektrische terrasverwarming kan een ruimte op een efficiënte en veilige manier verwarmd worden
  • Deze terrasverwarming verwarmt snel op en bestraalt heel nauwkeurig, zonder energieverlies
  • De luchtcirculatie wordt gereduceerd, dat een droge lucht voorkomt
  • Terrasheaters kunnen kleinere gebieden goed verwarmen
  • Afhankelijk van het model is een elektrische terrasheater draagbaar en kan gemakkelijk worden gebruikt op elke plaats waar een stopcontact is
  • Elektrische terrasheaters zijn onderhoudsvrije apparaten
  • Elektrische kachels zijn milieuvriendelijk
  • De elektrische heaters zijn betrouwbaar
  • De minimale levensduur van de lampen is 5000 uur, ook bij constant in- en uitschakelen
  • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en wattages

Welke elektrische terrasheater kopen?

Elektrische terrasheaters zijn te koop in verschillende modellen, maten en wattages. Ze verspillen geen energie aan het milieu, omdat ze precies kunnen worden afgestemd op het te verwarmen oppervlak. De terrasstralers zijn op allerlei manieren inzetbaar. De heaters kunnen worden bevestigt aan muren, aan het plafond of kunnen geplaatst worden op de grond.

Welk type terrasheater jij moet kiezen, is sterk afhankelijk van de situatie waarin je de heater wilt gaan gebruiken. Moet de straler een groot oppervlak of klein oppervlak verwarmen? Is het op een beschutte of open plek? Wil je de straler hoog of laag plaatsen? Allemaal vragen waar je voor aanschaf wel even over na moet denken, wil je het beste product aanschaffen.
Elektrische terrasheaters verschillen daarbij ook in prijs. Dit heeft te maken met de soort behuizing, gebruikte materialen (roestvrij staal), de extra functies zoals een speciale weerstand tegen weersomstandigheden of een afstandsbediening voor eenvoudige bediening van de kachel. Hoe meer er op de heater aanwezig is, hoe duurder de heater zal zijn.