Plafondheater


Of lees verder over Plafondheater

PlafondheaterPlafondheaters zijn geweldig oplossingen voor koude terrassen of patio’s. Ook als het fris wordt, kun je gewoon buiten blijven zitten. Plafondheaters zorgen namelijk voor een aangename temperatuur in de buitenlucht.

Het belangrijkste voordeel ten opzichte van andere soorten verwarmingstoestellen, is dat plafondheaters relatief weinig ruimte in beslag nemen. Dat komt doordat het als een hangende heater aan het plafond wordt bevestigd . Het zijn onopvallende bronnen van warmte. Een terrasverwarmer is nagenoeg reukloos en daarom heb je geen stankoverlast. Een plafondheater heeft geen vlam en het verbrandt geen zuurstof, waardoor het een veilige en geschikte optie is voor aan het plafond.

Heaters voor aan het plafond zijn optimaal voor kleine gebieden en leveren toch krachtige resultaten. Ze zijn heel gemakkelijk te bevestigen aan het plafond en zijn gemaakt voor een permanente installatie. De kleinste terrasverwarmers, ter grootte van een brood, kunnen al een behoorlijk terras van 12 m2 verwarmen.

Elektrische plafondheaters

Plafondheaters zijn vrijwel altijd elektrisch met een infrarood of halogeen verwarmingselement. Er zijn ook enkele propaan en gas modellen beschikbaar. Een elektrische plafondheater heeft vele voordelen. Een heel belangrijk voordeel daarbij is dat bij het inschakelen van plafond heater de warmte gelijk te voelen is. Dat komt doordat plafondheaters praktisch geen opstarttijd nodig hebben. De infraroodstralen doen gelijk hun werk en de personen of objecten die binnen het stralingsbereik zitten, worden door de plafondheater vrijwel gelijk verwarmd. De onzichtbare infraroodstralen produceren warmte, zonder daarbij de omgevingslucht te verwarmen. Ideaal wanneer er wind is, want met deze terrasverwarmer wordt de warme lucht niet weggeblazen.

Verschillende prijzenWarme heaters aan het plafond

Plafondheaters zijn te koop in verschillende modellen en prijzen. De prijs wordt bepaald door een aantal factoren. Hierbij kan je denken aan het vermogen van de heater of het type lamp. Ook kun je nog kiezen voor een bepaald type design, waardoor deze soort lamp duurder kan uitvallen. Met in totaal 5.000 branduren, met intensief in- en uitschakelen, heeft een plafondheater een lange levensduur.

Plafondheaters vergen weinig onderhoud . Je hangt ze buiten op het terras, onder het afdak of in de party tent en verlengt zo een gezellige voorjaars- of zomeravond zonder te hoeven wijken voor de avondkoelte.

Kortom

Wil jij lekker buiten blijven zitten als de zon ondergaat? Schaf een plafondheater aan en voorzie je tuin van licht en warmte. Met een plafondheater zit je er vanaf nu heerlijk warmpjes bij als het wat kouder wordt in je tuin.