Soorten heaters


Of lees verder over Soorten heaters

Soorten heaters winterTijdens de wintermaanden zitten wij vaak binnenshuis opgesloten vanwege de kou. Doorbreek deze routine eens door te investeren in een terrasheater. De verschillende soorten heaters zijn een geweldige manier om je terras, balkon of andere buitenruimte comfortabel te verwarmen waardoor je ook tijdens de herfst en de lentemaanden meer van het buitenleven kunt genieten.

Terrasheaters zijn handig omdat ze vrijwel overal gemakkelijk buiten kunnen worden geplaatst, zolang ze maar een bron van brandstof toegediend krijgen. Ze zijn meestal gemaakt van 4 onderdelen: basis, paal, warmtebron en reflector. Terrasheaters zijn verkrijgbaar met drie verschillende brandstoffen; propaan, aardgas, en elektriciteit. Elk type brandstof heeft zijn voor- en nadelen:

Propaan terrasheaters

Propaan is de meest gebruikte brandstof voor terrasverwarmers. Propaan wordt geleverd in makkelijk draagbare tanks en zorgt dus voor de meest veelzijdige kachel, omdat je de verwarming zowat overal kunt plaatsen. Propaan kachels hebben een plaats in de kachel waar de propaantank kan worden opgeslagen, zodat de tank uit het zicht is en geen ruimte inneemt van het oppervlak dat moet worden verwarmt. Ze hebben geen professionele installatie nodig.

Gas terrasheaters

Gas- elektrische heaters

Deze terrasverwarmers kunnen net als de propaan terrasverwarming, een grotere ruimte verwarmen. Deze kachels kun je gewoon aansluiten op je gasleiding en je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de brandstof zal opraken, zoals bij een propaan kachel. Terrasheaters op aardgas hebben lagere operationele kosten dan enige andere terrasverwarmers. Ze hebben een constante toevoer van brandstof. Echter, bij het gebruik van gas verwarmers is voorzichtigheid geboden wanneer deze zijn geïnstalleerd. Het kan nodig zijn om deze professioneel te laten installeren en onderhouden. Aardgas kachels zijn meestal te koop als vloer of vrijstaande terrasverwarming.

Elektrische terrasheaters

Als jij je geen zorgen wilt maken over het moeten kopen of bijvullen van propaantanks en je hebt geen mogelijkheid om aardgas te gebruiken, dan zijn elektrische heaters een geweldig alternatief. Deze kachels hoef je maar in te pluggen en je zet ze aan. Er zijn verschillende stijlen van elektrische terrasverwarmers: vloer-, tafel- of wandmontage. Elektrische kachels zijn veruit de eenvoudigste soort terrasheater, maar ze hebben niet hetzelfde verwarmingsvermogen als hun gas aangedreven tegenhangers, waardoor deze type terrasheaters beter zijn voor kleine ruimtes. Elektrische terrasverwarmers zijn energiezuinig en daardoor milieuvriendelijk. De kosten l
iggen tussen propaan en aardgas. Elektrische terrasverwarmers werken efficiënt, gebruiken de brandstof economisch en produceren effectieve warmte.

TerrasverwarmersSoorten

Terrasverwarmers zijn daarnaast nog op verschillende manieren te koop en in diverse vormen en kleuren, waaronder als vrijstaande terrasverwarmers, tafelblad kachel of als hangende heater. Tevens nog als olympische fakkel, tiki fakkels, haarden en vuurkorven.

Terrasheaters zijn een geweldige manier om het buitenleven te kunnen verlengen. Door de aanschaf van een terrasheater kun je het buiten zitten met één of twee maanden verlengen. Welke heater je kiest, hangt af van de ruimte die je wilt verwarmen en welke behoeften je hebt. Maar, welke heater het ook wordt, het resultaat zal hetzelfde zijn. Elke kachel zorgt voor een warme buitenruimte waar je heerlijk met je vrienden en familie kunt genieten. Een geweldige manier om je buitenruimte dus nog aangenamer te maken is om te investeren in verwarming.