Hoe werkt een gas terrasverwarmer?


Of lees verder over Hoe werkt een gas terrasverwarmer?

Een terrasverwarming op gas is een prachtige aanwinst voor een koude zomeravond, een buitenfeestje in de herfst of een glaasje gl├╝hwein in december. Geniet van de warmte en het comfort van een terrasverwarmer; voor elke gelegenheid! Maar hoe werkt een gas terrasverwarmer?

Werking gasterrasverwarmingHoe werkt een gas terrasverwarmer?

Terrasverwarming op gas zorgt voor een constante aangename temperatuur, waardoor je de mogelijkheid hebt om langer buiten te zitten op frissere avonden. De gas terrasverwarming is verbonden met een gasfles door een regulator mechanisme. Zodra de verhitter aanstaat en de regelklep wordt geopend, stroomt gas naar de branders. De branders springen vervolgens aan door de elektrische ontsteking en verwarmen vervolgens de verwarmingselementen. Als de temperatuur van dit verwarmingselement stijgt, straalt het stralingswarmte uit in alle richtingen. Afhankelijk van het vermogen van de verwarming, varieert de intensiteit van deze warmtestraling.

De brander is aan en uit te zetten door gebruik te maken van een heel simpele druk op de knop of een draai van de aan-/ uit-schakelaar. Bij het uitschakelen wordt de gastoevoer meteen afgesloten. Bij gas is het belangrijk hoeveel kW (kilowatt) vermogen een brander heeft. Hoe meer kilowatt, des te meer warmteafgifte de gaskachel heeft.

Gasfles vervangen

De gasfles in een gas terrasverwarmer kan wel leeg raken, dus moet hij vervangen of bijgevuld worden. De nieuwe gasfles moet dan wel veilig en goed aangesloten worden.

Door installatie van meerdere kachels, kun je met gaskachels een grote buitenruimte vrij eenvoudig warm houden. Gas terrasverwarmers worden voornamelijk gebruikt voor een niet-directe en grootschalige opwarming. De warmtecapaciteit van gaskachels is zeer hoog.

Warmte terrasverwarmerAls brandstof wordt vaak een mengsel van butaan- en propaangas gebruikt. Tijdens de verbranding komen er wel afvalstoffen vrij die niet volledig kunnen worden vermeden, zoals koolmonoxide. Om deze reden moeten gaskachels altijd in open ruimtes of buiten worden gebruikt.

De gas terrasverwarming bestaat in vele soorten en maten. Je hebt vrijstaande-, tafelmodel- of een hangende gasheater. De vrijstaande gasheaters zijn nogal groot en robuust en nemen veel ruimte in beslag. Met een tafel- of een hangende gasheater kies je voor een ruimtebesparende optie. De gasheater is dus eigenlijk overal heel goed in te zetten.