Infrarood


Of lees verder over Infrarood

Terrasverwarmers zijn de afgelopen jaren steeds meer in de mode gekomen. Meer en meer mensen willen tijdens de lente- en herfstdagen nog lekker buiten zitten. Infraroodstralers zijn daarvoor een zuinig alternatief. Ze hebben een hoog rendement en een laag stroomverbruik.

Hoe werkt een infrarood verwarming?

Geniet met een eenvoudige druk op een knop van de heerlijke warmte die van een infraroodterrasverwarming komt. De warmtestraling is direct beschikbaar zonder warmteverlies door wind. In tegenstelling tot conventionele kachels waarbij de omringende lucht wordt verwarmd, geeft een infraroodterrasverwarming gerichte Terrasgezelligheidstralingswarmte af op lichamen of objecten. Men spreekt van een directe straling of stralingswarmte.

Het roodachtige licht van een infraroodterrasverwarming zorgt voor een mediterrane sfeer. Infrarood terrasverwarming combineert korte golf infraroodhalogeenlampen met geperfectioneerde technologie. Het resultaat is een zeer efficiënte verwarmingstechniek, die bijzonder geschikt is voor het buitenshuis gebruik. Door de extreem korte opwarmtijd en hoge energieopbrengst is een infraroodverwarming ideaal voor een verscheidenheid aan ruimtes, zoals bij patio’s, terrassen, veranda’s, serres, balkons en nog veel meer.

Soorten infrarood

Bij het overwegen van een infraroodterrasverwarming kom je er niet onderuit om je te laten informeren, want er zijn veel diverse modellen. Zo kun je kiezen uit infraroodverwarming met een kortgolvige straling, maar ook infraroodverwarming met langgolvige straling. Daarnaast bestaat er nog een een gemengde vorm, de infraroodverwarming met een centrale golflengte.

Welke van deze soorten straling is nu de meest aangenaam voor de mens?

Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden: dat is de korte golf straling. Bij diverse onderzoeken is door testers aangegeven dat deze straling als het meest prettigst wordt ervaren. Deze is het meest vergelijkbaar met de zonnestraling. Het aangename licht is het meest vergelijkbaar met het licht van de ondergaande zon.

Verschillende infrarode verwarmingInfrarood lamp

Er zijn diverse soorten infraroodverwarming:

 • Een Halogeen Quartz Heater – De golflengte van infrarood quartz halogeenlampen (korte tot middellange golf straling).
 • Quartz heater – De golflengte van conventionele kwartslampen (middellange tot lange golf)
 • Keramische en metalen verwarmingselementen. Het bereik van keramische en metalen buis emitters (langgolvig).

Hoe korter de golflengte van een infraroodlamp, hoe hoger het aandeel kortgolvige straling, des te meer directe en diepere verwarming. Terrasverwarmers die werken met de infrarood korte golf technologie verbruiken relatief weinig stroom, hoor je nauwelijks en veroorzaken geen onaangename geuren. Hierdoor is een infrarood terrasverwarming uiterst comfortabel.

Het hoge verwarmingsvermogen van de infraroodverwarming maakt het mogelijk om zelfs bij ijzige buitentemperaturen in de winter nog buiten te zitten.

Halogeen infraroodverwarming kan eenvoudig worden geïnstalleerd op muren, plafonds, stokken, parasols of zonneschermen. Infraroodterrasverwarming is onderhoudsvrij.

De voordelen van een infraroodterrasverwarming hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • Effectieve, doelgerichte en directe verwarming
 • Energiebesparing zonder voorverwarming
 • Geen warmteverlies en hoge kosten
 • Emissievrij (geschikt voor gebruik binnenshuis)
 • Stil en reukloos
 • Geen zuurstofverbruik
 • Geen lucht en stof beweging
 • Hoge kwaliteit, stijlvol design
 • Weersbestendige aluminium
 • Vermogensbereik van 1 tot 18 kW
 • In verschillende kleuren en modellen verkrijgbaar