Staande terrasheater


Of lees verder over Staande terrasheater

Geniet van een drankje of een feestje in de tuin op elk moment van het jaar. Lang nadat de zon is onder gegaan, kun je nog genieten van je terras of tuin door de aanschaf van een staande terrasheater. Je bent niet meer verplicht om binnen te gaan zitten, wanneer je eigenaar bent van een heerlijke staande terrasheater. Je kunt de kou trotseren en de temperatuur verhogen, zodat je nog heerlijk kunt genieten van de sfeer van het buitenleven.

Staande terrasheater modellen

Staande terrasheater

Staande heaters zijn te koop in meerdere varianten. Zo kun je kiezen uit lounge heaters, sfeervolle flame heaters, maar ook uit gasheaters. Je hebt tevens bij elke variant nog een keuze uit verschillende materialen, kleuren en afmetingen.

Alle staande heaters zijn ontworpen om een klein gebied te kunnen verwarmen, zodat je comfortabel buiten kunt blijven zitten. Je kan kiezen voor een groot model of voor een kleinere versie die meer warmte op zithoogte geeft. De meeste staande heaters zijn ongeveer twee meter lang en hebben een brede basis die voorkomt dat de heater omvalt. Sommige modellen van de staande heaters kan je in hoogte verstellen. Een grote terrasverwarmer heeft als voordeel dat er veel warmte vanaf komt, maar een nadeel kan zijn dat je deze wat moeilijke kunt verplaatsen. Een kleine staande heater straalt iets minder warmte uit, maar deze kan je wel makkelijk verplaatsen. Wat vind jij belangrijk?

Welke stroomvoorziening?

Je kunt kiezen uit verschillende energiebronnen, zoals elektriciteit (vaak aangeduid als infraroodstralers), propaan en aardgas.

Elektriciteit

Infraroodstralers maken gebruik van speciale lampen die infraroodgolven produceren. De warmte die hier vanaf komt is vergelijkbaar met zonnewarmte. De golven verwarmen objecten en mensen in de directe omgeving van de heater. Wind heeft geen invloed op de warmteproductie. Staande heaters die elektriciteit verbruiken, dienen wel aangesloten te worden op een geaard stopcontact. Een staande elektrische heater is iets duurder in gebruik, maar doordat deze heaters een hoger rendement leveren, maakt dat deze heater uiteindelijk zelfs goedkoper in gebruik is dan een staande gasheater.

Gas of propaan Gas of propaan heater

De staande heater op gas of propaan maakt gebruik van een vlam die de hele omgeving verwarmt. De gasheater is traploos regelbaar. In de voet van de heater is ruimte gemaakt voor de gasfles, zodat deze niet in het zicht staat en netjes weggewerkt is. Met een staande gas of propaan heater ben je niet afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact in de buurt. Ze zijn daardoor compleet mobiel en gemakkelijk verplaatsbaar door de handige wieltjes. De meeste van de staande gasheaters zijn voorzien van een omvalbeveiliging, die ervoor zorgt dat de gasaansluiting onmiddellijk afgesloten wordt als de gasbrander zou omvallen.

Kortom;

Om zoveel mogelijk van het buitenleven te kunnen genieten, is het kopen van een staande heater zéker een aanrader. Een staande terrasheater is echt een uitkomst als je het tuin- en terrasseizoen wilt verlengen. Met een staande terrasheater kun je op een veilige manier al vanaf de vroege lente tot in de late herfst genieten van je tuin en terras. Je hoeft dus niet meer te wachten op het zomerzonnetje, maar je kan met een staande heater altijd genieten van je tuin of terras.