Energiezuinige terrasverwarming


Of lees verder over Energiezuinige terrasverwarming

Als we geluk hebben met het Nederlandse weer, dan is het het heerlijk om in de tuin te zitten en te genieten van het mooie weer. Echter kunnen onze Nederlandse zomers behoorlijk onvoorspelbaar zijn en buiten zitten is daardoor niet altijd mogelijk. Wanneer je een energiezuinige terrasverwarming aanschaft, is het ook in koude zomers of herfstachtige dagen nog mogelijk om heerlijk buiten te kunnen zitten.

Energiezuinige terrasverwarming is bij uitstek infrarood terrasverwarming

Als je een groot gebied, zoals een terras of tuin, wilt verwarmen tegen een lage kost prijs en het daarnaast een groene, efficiënte en vooral energiezuinige manier van verwarmen moet zijn, dan is infrarood terrasverwarming de ideale oplossing voor je. Een infrarood verwarming op basis van halogeenlampen is de meest efficiënte manier van verwarmen in de buitenlucht.

Warme gezelligheidTraditioneel werden en worden vaak gas- en oliebranders gebruikt voor terrasverwarming, maar deze zijn vaak duur in het verbruik en hebben het extra probleem van de uitstoot van uitlaatgassen. Ze zijn dus alles behalve energiezuinig. Infrarood terrasverwarmers hebben daarin tegen een laag wattage, nul uitstoot en bieden een hoger niveau van warmte aan die daarnaast nog kan worden gericht en gecontroleerd op manieren die de oude fossiele brandstoffen branders niet kunnen.

Geen warmteverlies

Met behulp van infraroodtechnologie verwarmen deze verwarmers de objecten in de omgeving in plaats van de lucht in de ruimte. Hierdoor heb je geen rendementsverlies. Er sprake van een minimaal warmteverlies, waardoor je potentiële besparingen kan maken met een infrarood terrasverwarmer. In tegenstelling tot de traditionele methoden voor terrasverwarming is infrarood terrasverwarming volledig schoon en is een uitstekende energiezuinige methode van verwarmen van de buitenruimte, zonder bang te zijn voor zeer hoge kosten.

Infrarood is een natuurlijke vorm van verwarming. Dit soort terrasverwarmers straalt direct warmte uit wanneer je de verwarming aanzet. Hierdoor heb je 
weinig vermogen nodig om de infrarood verwarmers op te starten en te laten branden. Tevens bespaart dit weer energie. Om je terrasbezoekers te kunnen verwarmen, moet een terrasverwarmer veel warmte afgeven en dus een hoge capaciteit hebben. Infrarood terrasverwarming kan snel veel warmte afgegeven en heeft daarnaast ook nog eens een hoog rendement, waarbij de meeste infrarood terrasverwarmers 92% van de energie omzetten in warmte. 8% wordt omgezet in het licht dat de infrarood verwarmers uitstralen. Dus energiebesparing!

Energiezuinige terrasverwarming

Kortom

Door de aanschaf van een infrarood terrasverwarmer kan je op een energiezuinige en kostenbesparende manier, je tuin, terras of balkon lekker behaaglijk maken op momenten dat de zon je in de steek laat.