Terrasverwarming elektrisch of op gas?


Of lees verder over Terrasverwarming elektrisch of op gas?

Je wilt ook graag op koude momenten lekker warm in de tuin kunnen zitten om heerlijk te kunnen ontspannen en te genieten van de vlammen van een terrasverwarmer. Alleen je weet nog niet welke soort terrasverwarmer je wilt aanschaffen. Ga je kiezen voor terrasverwarming elektrisch of op gas?

Welke terrasverwarmer het beste bij jou past, hangt af van een aantal zaken. Wil je de terrasverwarmer ergens neerzetten of ophangen? En welk oppervlakte wil je verwarmen? Bij de keuze voor elektrisch of gas zijn deze soort zaken handig om vooraf te bespreken.

Terrasverwarming elektrisch of op gas?

Staand of hangend?

Terrasverwarming elektrisch of op gas?Een staande terrasverwarmer kan zowel op elektriciteit als op gas werken. Een staande terrasverwarmer is de zogenaamde flame- en loungeheater. Deze flameheater heeft, zoals de naam als doet vermoeden, een prachtige zichtbare vlam die naast de nodige warmte ook nog eens zorgt voor een hoop gezelligheid.

Een lounge heater is speciaal ontworpen voor bij een loungeset. Op zithoogte wordt door deze heater warmte afgegeven. Ze geven namelijk warmte af op zithoogte.

Een hangende terrasverwarmer kan je heel gemakkelijk monteren aan een wand, plafond of parasol. Deze verwarmer neemt weinig ruimte in beslag. Een hangende terrasverwarmer is vrijwel altijd elektrisch.

Gas vs elektrisch? Voor- en nadelen;

Welk type jij wilt kopen is het meest afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hebt voor de verwarmer. Als je graag een vlam wilt zien op een klein balkon, is dit waarschijnlijk een wat gevaarlijkere keuze dan wanneer je een grote patio hebt waar je een staande verwarmer kunt plaatsen. Er zijn echter wel een paar tips en voor- en nadelen te noemen waar je misschien wat aan hebt.

  • Zowel een elektrische verwarmer als een gasverwarmer, kunnen het hele jaar door gebruikt worden.
  • Het grote voordeel van een gas-terrasverwarmer is dat deze heel mobiel is, omdat je geen last hebt van snoeren en je niet verplicht bent om de verwarmer bij een stopcontact te plaatsen.
  • Een elektrische terrasverwarmer is over het algemeen wat goedkoper in verbruik dan een gas-terrasverwarmer. Ze gebruiken ongeveer 1/10 van de energiekosten van LPG Kachels, hebben geen uitstoot van schadelijke of giftige reststoffen en maken gebruik van de standaard 110V huishoudelijke stroom.
  • Een voordeel van een terrasverwarmer op gas is dat deze verwarmer vaak meer vermogen heeft, doordat de afhankelijkheid van een beperkte capaciteit van het elektriciteitsnet ontbreekt. Een nadeel kan de uitstoot van schadelijke of giftige reststoffen zijn.
  • Een elektrische terrasverwarmer wordt door velen beschouwd als de meest handige terrasverwarmer, vooral omdat je geen gas of propaan moet bijvullen als de verwarmer leeg raakt. Kortom; je hebt geen gedoe met gasflessen. Zolang je een stopcontact in de buurt hebt, kun je de verwarmer aansluiten en gebruiken.
  • Bij een gas-terrasverwarmer heb je altijd een gasdrukregelaar nodig. Een gasdrukregelaar zorgt ervoor dat de gasdruk in je gasfles teruggebracht wordt, zodat deze constant blijft en geschikt is voor de terrasverwarmer.
  • Een elektrische gasverwarmer is meestal eenvoudiger om zelf te installeren
  • De warmte van een gas-terrasverwarmer spreekt juist weer heel veel mensen aan vanwege de visuele vlammen en de stralingswarmte die hetzelfde voelt als de natuurlijke zonnewarmte.

Warmte op terras creƫren

Welke kiezen?

Het hangt dus van meerdere factoren af welke terrasverwarming je moet kiezen. Hopelijk hebben de bovenstaande tips je wat op weg geholpen!