Verbruik terrasheater op gas


Of lees verder over Verbruik terrasheater op gas

Terrasverwarmers op gas hebben meestal verschillende instellingen. Het verwarmingsvermogen van een terrasverwarmer op gas wordt beoordeeld in BTU. Maar wat is het verbruik terrasheater op gas precies?

Vrijstaande kachels zijn vaak krachtiger dan table-top kachels en deze kunnen dus beter gebruikt worden voor het verwarmen van grotere groepen. Sommige kachels hebben zelfs een thermometer die je kunt gebruiken om de temperatuur gemakkelijk te kunnen reguleren en zodoende de gewenste temperatuur te krijgen.

Hoeveel gas verbruiken deze terrasheaters nou eigenlijk?Verbruik terrasheater op gas

Hedendaagse gas-terrasheaters zijn hoge energiebranders die uitgerust zijn met een gemakkelijk regelsysteem waarmee je kunt beslissen hoe hoog of laag je de warmte van de terrasheater wilt hebben. Bij gas is het belangrijk hoeveel kW (kilowatt) vermogen een brander heeft. Hoe meer kilowatt, des te meer warmteafgifte. Op volle kracht zal een 13kw terrasverwarmer minder dan 1 kg van het gas per uur gebruiken. Oudere terrasheaters zijn vaak nog 16kw energieslurpers, waardoor ze meer gas moeten verbranden en dus meer gas zullen verbruiken.

Bij de nieuwste terrasverwarmers is, door de toepassing van de nieuwste high-energie branders, mogelijk om veel warmte af te geven zonder dat het een fortuin kost aan gas en geld en energie dus niet wordt verspilt. Kies dus bij de aanschaf van een terrasheater op gas altijd voor de beste optie, zodat je het gebied dat je wilt verwarmen op een energiezuinige manier kan verwarmen. Bij normaal gebruik van een terrasverwarmer op gas kan een gasfles ongeveer 3 รก 6 weken mee, maar dit is natuurlijk wel afhankelijk van het weer en hoe koud het is. Hoe kouder het is, hoe hoger je de terrasverwarmer moet zetten en hoe meer gas je dus verbruikt.