Kortgolvige infrarood terrasverwarming


Of lees verder over Kortgolvige infrarood terrasverwarming

In de infrarode straling kun je een onderscheid maken tussen korte-, middellange- en langere golflengten. In een verwarmer met middellange en lange golf- infraroodstraling wordt ook een deel van de omgevingslucht opgewarmd, waardoor er kostbare energie verloren kan gaan. Bij een kortgolvige infrarood terrasverwarming wordt de lucht niet verwarmd, dus gaat er geen warmte verloren.

Kortgolvige infrarood terrasverwarming

Wanneer de infrarode straling kortgolvig is, worden lichamen en objecten directer en dieper verwarmd. Korte golf infraroodstraling is daardoor zeer effectief. Kortgolvige terrasverwaming is meer kostenefficiënt, omdat bijna alle lichamen goed worden verwarmd en niet veel van de verwarming aan de lucht wordt vrijgegeven. Je zou ook kunnen spreken van primaire of directe Kortgolvige infrarood terrasverwarmingenergielevering. Hierdoor worden de muren, het plafond, de vloer en andere objecten met een rendement van 100% verwarmd. Alle vaste objecten binnen het stralingsbereik worden gelijkmatig verwarmd. Vervolgens verwarmen deze objecten de lucht in de ruimte weer.

Als je van plan bent om een terrasverwarming te kopen, moet je dus altijd aandacht besteden aan het stralingsveld. Tenminste als je de meest effectieve en kostenbesparende warmte wilt verkrijgen. Een kwalitatief goede kortgolvige infraroodterrasverwarming levert warmte in seconden en verbruikt zeer weinig stroom.

Infrarood-A

Kortgolvige infraroodwarmtestralers zijn nog maar een paar jaar geleden op de markt gebracht. Men heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan deze nieuwe technologie. Korte golf infraroodstraling wordt vaak aangeduid als infrarood-A. Je hebt hiervoor relatief weinig energie nodig om het maximale effect te bereiken.

Het infrarood zorgt voor een verhoging van de gevoelstemperatuur. Net als dit ook bij de zon gebeurd, zorgt de infraroodstraling van terrasverwarmers ervoor dat de objecten die het raakt direct verwarmd worden. Doordat de huid en kleding direct verwarmd worden (en niet eerst de lucht) is de gevoelstemperatuur een stuk hoger dan de luchttemperatuur. Kortgolvige infrarood terrasverwarming produceert daardoor een zeer aangename en duurzame warmte die het mogelijk maakt om zelfs op koele dagen en avonden gezellig buiten te zitten!

De revolutionaire infrarood kortegolf-technologie levert heerlijke temperaturen op. De hoogfrequente golven zorgen voor een doelgerichte verwarming op de plekken waar het nodig is, zoals op de aanwezige mensen, de objecten en/of de materialen. Bij deze verwarming heb je weinig tot geen onderhoud, geen vervoer van zware gasflessen, geen CO²-uitstoot en je zet de verwarming heel snel en simpel aan en/of uit.

Er bestaan in de kortgolvige infraroodterrasverwarming onbeperkte toepassingen. Deze Infrarood terraswarmtestralers variëren van 1 kW tot 18 kW. Van de kleine terrasverwarming voor het balkon tot de krachtigste infraroodverwarming voor complete hallen. In combinatie met bewegingsmelders kan deze terrasverwarming worden geautomatiseerd en kostenbesparing worden gerealiseerd. Zo kun je instellen dat alleen bepaalde gebieden worden verhit op gewenste tijdstippen.

Kortgolvige infrarood-warmtestralers zijn eenvoudig te installeren. Ze zijn weerbestendig en bestand tegen sterke regenbuien. De ingebouwde, schokbestendig kwaliteit goud buis heeft een levensduur van 5.000 uur.

De voordelen van Infrarood-A

  • Zeer snel op temperatuur: Al na 1 seconde volledige warmtevermogen
  • Schone energie: geen vervuiling en geen schadelijke stoffen
  • Veilige energie: de lampen zijn thermisch schokbestendig en is er geen gevaar voor explosie
  • Aanzienlijke besparingen door infraroodwarmte: meer dan 90% van de gebruikte energie wordt omgezet in warmte
  • Geen onderhoud: lange levensduur van de lamp
  • Mogelijkheid om de warmte te richten
  • Keuze uit diverse modellen met specifieke ontwerp