Tuinhaard


Of lees verder over Tuinhaard

Vuurgezelligheid in tuinWil je ook heerlijk genieten van knisperend houtvuur in de tuin? Dan is het wellicht een idee om een bijzondere tuinhaard aan te schaffen.

Tuinhaarden in de tuin zorgen voor een heerlijke warmte en ambiance. Ze transformeren je tuin om in een gezellige buiten-woonkamer waar je heerlijk kunt ontspannen, zelfs wanneer het buiten wat kil en koud is. De tuinhaard is het middelpunt van de tuin -een ontmoetingsplaats voor familie en vrienden en is een plaats met een grote aantrekkingskracht voor ontspanning en rust. Een tuinhaard wordt omringt met een zekere romantische sfeer. De gloed van de flikkerende vlam nodigt gasten uit om bij de haard te gaan zitten, te ontspannen en te genieten van het leven. Met een buitenhaard kun je op een veilige- en betrouwbare manier een vuurtje stoken in je tuin.

Soorten tuinhaarden

TuinhaardTuinhaarden kun je kopen in een verscheidenheid aan stijlen en afwerkingen. De tuinhaarden zijn van verschillende soorten materialen gemaakt zoals; aardewerk, beton, staal, RVS, steen, gietijzer of als een combinatie van deze elementen. Het kiezen van de juiste haard kan een moeilijke keuze zijn vanwege de hoeveelheid aan keuzemogelijkheden wat betreft ontwerp, grootte en type. Er zijn daardoor ook verschillende kwaliteiten tuinhaarden. Hoe duurzamer de haard gemaakt is en hoe dikker het materiaal dat gebruikt is, hoe beter de kwaliteit van de haard is.

Welke tuinhaard kiezen?

Het is een kwestie van smaak welke tuinhaard je precies moet kiezen. De tuinhaard in jouw tuin moet uiteindelijk passen in het totaalbeeld van je tuin. Waar en hoe je een tuinhaard wilt installeren hangt af van wat je wilt gebruiken. Informeer je vooraf in ieder geval goed over de soorten tuinhaarden en over de juiste bouwtechnieken om dure fouten te voorkomen.
Houd in ieder geval bij het aanschaffen van een tuinhaard in de gaten dat de buitenhaard van materiaal moet zijn gemaakt dat blootstelling aan verschillende weersomstandigheden kan weerstaan en bestand is tegen extreem hoge temperaturen. Het is ook gunstig om te kiezen voor een tuinhaard die makkelijk is om schoon te maken, waarbij je roet en as eenvoudig kan afspuiten. wil je tevens het maximale halen uit een tuinhaard? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een tuinhaard die ook nog eens geschikt is om te barbecueën.

Ga ook voor een tuinhaard

Gezellige sferen om vuurEen tuinhaard is, ongeacht de locatie, altijd een decoratief element dat een romantische look aan je tuin geeft. Het is een geweldige manier om wat warmte in de tuin toe te voegen waardoor je genietmomenten in de tuin langer kunnen duren en je meer plezier aan je tuin kunt beleven!
Om meer van je tuin te genieten en de avonden in je tuin gezellig en warm door te brengen, biedt een tuinhaard de ideale uitkomst. De tuinhaard is vaak de blikvanger in je tuin of op je (dak)terras. Een tuinhaard brengt warmte en sfeer en geeft je tuin net dat beetje extra ambiance. Er is tevens in het grote assortiment aan tuinhaarden echt wel een tuinhaard voor iedere tuin te vinden!