Voordelen elektrische terrasverwarmer


Of lees verder over Voordelen elektrische terrasverwarmer

Om te besluiten welk type terrasverwarming je wilt aanschaffen is het belangrijk om de voor- en nadelen van de zowel elektrische- als gas terrasverwarming tegen elkaar af te wegen, waardoor je een bewuste keuze kunt maken in de grote verscheidenheid aan verwarmingssystemen. Waar denk jij aan bij de voordelen elektrische terrasverwarmer? Lees ze hieronder!

Voordeel elektrische terrasverwarmer

Voordelen elektrische terrasverwarmer

Om je een beetje te helpen staan hieronder een aantal voordelen van de elektrische terrasverwarming:

  • Elektrische terrasverwarming wordt door velen beschouwd als de meest handige manier om het terras te verwarmen. Dit komt vooral doordat je je geen zorgen hoeft te maken over het vullen van gas of propaan. Zolang je een stopcontact in de buurt hebt, ben je klaar om de terrasverwarming aan te sluiten en kun je de kachel gelijk gebruiken. Elektrische verwarmingstoestellen raken niet op. Gas verwarmers hebben de neiging om zo, en op de meest ongelukkige momenten, op te houden doordat de gasfles leeg is en deze moet worden vervangen. Een elektrische verwarming heeft juist het tegenovergestelde. Als de zon onder is en de koele lucht het overneemt, kan een elektrische terrasverwarming tot in de late uurtjes zogen voor een behagelijke verwarming, omdat ze zijn aangesloten op het elektriciteitsnet.
  • Gaskachels branden op butaan of aardgas. Hoewel deze brandstoffen niet meer heel slecht zijn, hebben ze duidelijk een nadeel ten opzichte van elektrische verwarming, want zowel aardolie als aardgas creëren koolmonoxide. Hoewel ze niet enorm veel van dit potentieel dodelijke gas produceren, is het nog steeds wel nodig om voor voldoende ventilatie te zorgen. Dit is zeker aan te raden als je de kachel buiten, in een gesloten ruimte, zou willen gebruiken.
  • Elektrische terrasverwarming produceert geen warmte door verbranding. Daarom kunnen deze verwarmers zowel buiten als in gesloten ruimten worden gebruikt.
  • Elektrische terrasverwarming is milieuvriendelijk. Deze verwamers stoten geen schadelijke stoffen uit. Ze opereren zonder enige verbranding van koolstof, hebben geen giftige bijproducten en geen open vuur. Hierdoor vormen elektrische kachels dus ook een minder groot brandgevaar dan gaskachels.
  • Omdat elektrische verwarmers alleen specifieke gebieden en objecten verwarmen, verspil je geen energie . Ze kennen geen warm-up fases. Het duurt ong. 1 seconde vanaf het inschakelen van de verwarming tot je kunt genieten van de volle hitte van de haard.
  • Er is überhaupt tijdens het gebruik van een elektrische terrasverwarmer geen onnodige verspilling van energie. Bij het inschakelen van de verwarming komt de warmte snel op en wanneer je deze uitschakelt, verdwijnt de warmte. Dit komt ten goede van je portemonnee en is ook beter voor het milieu. Je krijgt dus een super efficiënte verwarming tegen een zeer lage kostprijs.
  • Elektrische kachels zijn verkrijgbaar in vele maten. Je kunt ze aanschaffen van zeer klein en draagbaar tot zodanig groot, dat je grote ruimtes kan verwarmen.
  • Warme heaterHet onderhoud van elektrische terrasverwarming is zeer minimaal. Dat komt doordat er geen bewegende delen inzitten, er geen motor hoeft te slijten en er geen luchtfilters moeten worden vervangen. Het is alleen nodig om regelmatig de reflectoren schoon te maken, zodat je apparaat perfect blijft werken.
  • Geen ongemakkelijke of onaangename geur.Met een elektrische terrasverwarmer vermijd je het ongemakkelijke gevoel dat je kunt krijgen als er een geur van gas, bijvoorbeeld uit een gas terrasverwarming, komt. De gaslucht zou je doen twijfelen of de gaskachel correct is ingeschakeld. Elektrische verwarming elimineert zowel de geur van gas en de angst voor het vuur.

Dit waren de voordelen elektrische terrasverwarmer. Ben jij al overtuigd van dit fantastische product?