Terrasverwarming op gas


Of lees verder over Terrasverwarming op gas

Terrasverwarming op gasBen je op zoek naar een terrasverwarming op gas om een warme sfeer te creëren in je tuin? Goed idee! Een gasheater is een sieraad voor je tuin en dus een echte aanrader. Een gasheater zorgt voor een constant aangename temperatuur, waardoor je de mogelijkheid hebt om langer buiten te zitten op frisser-wordende avonden. Door de aanschaf van een gasheater is het altijd aangenaam om in je tuin te vertoeven.

Wat is een terrasverwarming op gas?

Gasheaters kunnen worden onderverdeeld in apparaten die op aardgas, butaangas of propaangas werken. Propaan verbrandt efficiënter dan butaangas en is daarom beter voor het milieu. Een heater op aardgas kan worden aangesloten op de aardgasleiding. Het is aan te raden om dit alleen door een bevoegde monteur te laten doen. Gas heaters hebben een vermogen variërend van 9 tot 13,5 kW. Bij de meeste gasheaters is het daardoor mogelijk om een omgeving tot wel 100m² aangenaam te verwarmen.

Gasheaters werken doordat zij gas-energie omzetten in warmte, daarmee kunnen ze ze een kille buitenruimte transformeren in een warme en gezellige omgeving. Een gasheater verwarmt dus niet de mensen of voorwerpen, maar de omgeving. Hierdoor voelt de lucht rondom de gasverwarming altijd warm aan. Wel is verwarming door middel van een terrasverwarmer op gas een stuk windgevoeliger dan elektrische verwarming.

Uitstraling

Het is onder andere de uitstraling van de gasheater die veel mensen aan weet te spreken. De gasheaters zien er over het algemeen mooi uit en zelfs wanneer je kiest voor een staand exemplaar kun je rekenen op een vormgeving die past bij de rest van je tuinmeubels. Gas is een effectieve energiebron die bijdraagt aan de juiste sfeer op warme zomeravonden of mooie voor- en najaarsdagen.

Relaxte terrasverwarming

Voordelen van een gasheater?

Het voordeel van een gasheater is dat deze altijd werkt en overval te plaatsen is. Je hebt geen elektriciteit nodig om te kunnen genieten van de comfortabele warmte van een gasheater. Daarnaast zijn de gasheaters eenvoudig in het gebruik en gemakkelijk verplaatsbaar. In enkele seconden tover jij je koude terras om tot een knusse en aangename plek.

Soorten gas heaters

Voorbeelden van gas-terrasheaters zijn;

  • Patioheater: een patioheater is een mooie stijlvolle, staande terrasverwarmer. Bij dit type heater zit de gasfles onderin de heater, zodat deze netjes weggewerkt is. De gas-patioheater is in verschillende afmetingen verkrijgbaar, van kleine tafelmodellen tot gasheaters voor horecabedrijven.
  • Flameheater: een flameheater is een andere vorm van een gas-terrasverwarming. Deze hebben een indrukwekkende vlam die zorgt voor effectieve verwarming en een echte blikvanger is voor de tuin.

Gasheaters beschikken over een omvalbeveiliging en hebben een gasregelaar en een traploos regelbare temperatuurknop. Hierdoor kun je altijd zelf de temperatuur hoger of lager kan instellen en dus de warmtetemperatuur in de ruimte zelf bepalen. Tevens zit er op de meeste gasheaters Warmte in de wintereen oververhittingsbeveiliging. Als de heater te warm wordt, wordt hiermee de gastoevoer naar de heater automatisch gestopt.

Komt het voor dat je een feest organiseert of een andere reden hebt dat je de heater graag wilt verplaatsen? Dan is wordt dat geen probleem. Er worden namelijk wielen bij de heater geleverd, die er makkelijk op te monteren zijn. Deze wielen maken het makkelijker om de gasheater te verplaatsen. Hierdoor kan je de heater altijd op de gewenste plek neerzetten en staat hij je nooit in de weg! Ideaal toch?