Tips


Of lees verder over Tips

TipsDe zomer is geweldig om te genieten van het buitenleven in je tuin of op je terras. Maar, zou het niet fijn zijn als je het hele jaar door lekker van je terras of patio kan genieten? Met een terrasverwarmer haal je de warmte dichtbij en kun je nog steeds heerlijk buiten genieten zonder het erg koud te krijgen.

Terrasverwarmers zijn er in diverse vormen. Het zijn duurzame kachels die het buitenleven naar een nieuw niveau brengen. Is het vanavond te koud om nog op je terras te gaan zitten? Geen probleem; met één druk op de knop transformeer je het terras/balkon tot een comfortabele, warme plek dat ieder moment kan worden gebruikt.

Tips voor aanschaffen goede terrasverwarmer

Wanneer je een terrasverwarmer wilt aanschaffen is het raadzaam om gebruikerservaringen te lezen en zodoende goed geïnformeerd op zoek te gaan naar de terrasverwarming die bij jou past. De volgende tips kunnen hier ook bij helpen:

Het uiterlijk

Kijk bij de aanschaf van een terrasverwarmer zeker naar het uiterlijk. De esthetiek van een apparaat is belangrijk voor een buitenhaard. Dat komt doordat de de helft van het plezier komt van het kijken naar de vlammen en de andere helft van de ontvangen warmte.

Eenvoudige montage

Controleer gebruikersbeoordelingen voordat je gaat winkelen voor een warmtebron. Zo kan je bepalen of er sprake is van eigenaardigheden in het assemblageproces die niet zijn opgenomen in de instructies en het hierdoor moeilijk wordt om de terrasverwarming te monteren.

Eenvoudige bediening

Het moet gemakkelijk zijn om te de terrasverwarming te ontsteken en te doven. De temperatuur moet gemakkelijk in te stellen zijn en brandstof moet gemakkelijk kunnen worden toegevoegd.

Veiligheidsvoorzieningen

Is de terrasverwarming voorzien van veiligheidsvoorzieningen, zoals een omvalbeveiliging en beveiliging om oververhitting te voorkomen? Heeft de verwarming coverschilden of vonken-beschermplaten?

Duurzame constructie

Vergeet niet om te controleren of de terrasverwarming een stevige basis heeft, waardoor er weinig kans is om te kantelen. Daarnaast kan je controleren of het apparaat duurzaam is gemaakt, waardoor roest en corrosie voorkomen kunnen worden.

Een garantie

Terrasverwarmers worden doorgaans geleverd met een garantie van een jaar, maar vuurkorven worden gedekt voor zes maanden of zelfs minder. Kijk hoe lang je garantie is en hou dat in je achterhoofd. Als jou verwarmer eerder defect gaat dan verwacht, kan je altijd terugvallen op de garantie!

Wat je zelf moet weten bij aanschaf terrasverwarmer

Ruimte

Bekijk hoeveel ruimte je nodig hebt om te verwarmen. Soms is het beter meerdere terrasverwarmers te plaatsen als je ruimte te groot wordt. Op die manier wordt er voldoende warmte aan de ruimte geboden en ontstaan er geen koudere plekken.

Weer

Houd rekening met het weer. Terrasverwarmers werken het beste in een mild klimaat. Als je in een zeer koude of winderige omgeving woont, moet je wellicht meerdere terrasverwarmers plaatsen om voldoende warmte te bieden. Wij raden in deze situatie aan om terrasverwarmers aan te schaffen die zwaar en stabiel zijn, om het omvallen te voorkomen.

Als de terrasverwarmer een plek krijgt aangewezen die niet overdekt is, is het verstandig om op zoek te gaan naar naar een model met een roestwerende afwerking. Indien het model geen roestwerende afwerking heeft en hij komt regelmatig in contact met regen, dan is de kans aanwezig dat de terrasverwarmer niet erg mooi blijft, maar dat er veel roest ontstaat.

Verplaatsen

Wil je de terrasverwarming kunnen verplaatsen? Dan is het noodzakelijk dat je kiest voor een terrasverwarmer die niet zo zwaar is. Sommige terrasverwarmers kunnen zo zwaar zijn, dat het bijna onmogelijk is om de verwarmer bewegen. Dit is niet erg ideaal als jij geregeld dat verwarmer ergens anders wilt plaatsen.

Tips

Kinderen

Bekijk welke terrasverwarming veilig is voor kinderen, voordat je er eentje aanschaft. Er bestaan namelijk kindvriendelijke terrasverwarmers in het assortiment. Deze houden rekening met niet warm-wordende materialen, omvalbeveiligingen of juist zware en stabiele terrasverwarmers.

Dit waren onze belangrijkste tips die we je graag willen meegeven! Hopelijk kunnen ze je helpen bij het maken van de juiste keuze voor een goede terrasverwarmer. Aanschaffen en genieten maar!